Германският канцлер Ангела Меркел се опита да успокои страховете относно

...
Германският канцлер Ангела Меркел се опита да успокои страховете относно
Коментари Харесай

Меркел се опитва да успокои страховете на Полша за Северен поток 2

Германският канцлер Ангела Меркел се опита да успокои страховете по отношение на газопровода " Северен поток 2 " при прощалното си посещаване в Полша , по време на което тя също по този начин предприе спогодителен звук по отношение на спора на Варшава с Европейския съюз във връзка със правосъдните промени, съобщи " Ройтерс ".

Докато наближава приключването на времето на Меркел като канцлер, въпросът за газопровода от Русия утежни връзките със страните от Централна и Източна Европа, някои от които членове на Европейски Съюз, които споделят, че той ще усили зависимостта на Общността от съветския газ и може да бъде употребен от Москва да упражнява напън.
 Официално:
Официално: " Северен поток 2 " е подготвен

" Газпром " стартира доставките на газ за Германия през октомври

Руската държавна корпорация " Газпром " разгласи през вчерашния ден, че е приключила строителството на газопровода, минаващ под Балтийско море, което би могло да ѝ разреши да заобиколи политическия зложелател Украйна, прекъсвайки източник на милиарди долари такси за пренос на газ за Киев.

Петгодишното съглашение на Русия за пренос на газ с Украйна изтича след 2024 година Руският президент Владимир Путин настоя, че Украйна би трябвало да прояви благосклонност, в случай че желае то да продължи.

" Дадох да се разбере, че наша грижа е, че Украйна ще остане директна земя за съветски газ ", разяснява Меркел по време на взаимна конференция с полския министър председател Матеуш Моравецки.
 Меркел: Не използвайте
Меркел: Не използвайте " Северен поток 2 " като оръжие

Германският канцлер предизвести, че страната й може да се разгласи в поддръжка на наказания против Русия

От своя страна Моравецки акцентира, че гарантирането, че газ към момента минава през Украйна, макар въвеждането в употреба на газопровода " Северен поток 2 ", ще понижи шанса за " изнудване " от страна на Русия .

Полша и Унгария са забъркани в дълготраен спор с Европейския съюз по въпроси, в това число независимостта на правосъдната власт, свободата на медиите и правата на ЛГБТ хората, спор, който се ускори, откакто Брюксел предприе правосъдни дейности против Варшава и Будапеща.

Европейската комисия изиска от Съда на Европейския съюз да наложи санкция на Полша поради активността на дисциплинарна камара на съдиите.
 Брюксел изиска от Евросъда да наложи финансови наказания на Полша поради правосъдната промяна
Брюксел изиска от Евросъда да наложи финансови наказания на Полша поради правосъдната промяна

По-конкретно за политизираната съдийска дисциплинарна камара

Меркел се сблъска с рецензии, че е могла да направи повече, с цел да спре демократичното оттегляне в източната част на Европейския съюз по време на ръководството си. Днес тя резервира акцента върху намирането на консенсус.

" По въпроса за върховенството на правото, ние говорихме задълбочено по този въпрос. Предпочитаме това да бъде позволено посредством диалози ", означи тя.

" Разрешаването на нещата със правосъдни каузи е, несъмнено, постоянно опция в страна с господство на правото, само че политиката е освен това от това да отидете в съда ", уточни Меркел.
 Полша дамгоса
Полша дамгоса " експанзията " на Брюксел поради настояването за санкции

Това била " противозаконна офанзива "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР