Германският канцлер Ангела Меркел поздрави турския президент Реджеп Тайип Ердоган

...
Германският канцлер Ангела Меркел поздрави турския президент Реджеп Тайип Ердоган
Коментари Харесай

Меркел и Мей поздравиха Ердоган за изборната победа

Германският канцлер Ангела Меркел поздрави турския президент Реджеп Тайип Ердоган за преизбирането му и изрази предпочитание да работи дружно с него за по-нататъшно подсилване и задълбочаване на съдействието сред двете страни, съобщи ДПА.

 
Промените в Близкия изток и последвалите потоци от бежанци значително засягат нашите две страни, съобщи канцлерът в приветственото си обръщение, добавяйки,че Турция е показала огромна отговорност по време на бежанската рецесия.
 
Затова ние още повече желаем да имаме постоянен и плуралистичен сътрудник в лицето на Турция , в която демократичното присъединяване и спазването на върховенството на закона бъдат засилени, добавя Меркел, като припомня, че дългогодишно другарство свързва Турция и Германия.

 
Британският министър председател Тереза Мей също поздрави президента Ердоган за изборната му победа, като изрази вяра, че двете страни ще могат да продължат съдействието си във връзка с сигурността, търговията и обстановката в Сирия.
 
" Премиерът удостовери значимостта на двустранните връзки и изрази желанието си да продължи работата в партньорство с президента Ердоган и неговото държавно управление по обшите ни цели, в това число съдействието в сигурността, търговията и вложенията, обстановката в сеирия и поддръжката за политическо споразумяване в Кипър ", се споделя в известието на " Даунинг стрийт ", представено от Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР