Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли днес предложение, направено от конкурентите

...
Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли днес предложение, направено от конкурентите
Коментари Харесай

Меркел отхвърли предложението на социалдемократите за квоти за електромобилите

Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли през днешния ден предложение, направено от съперниците й от Германска социалдемократическа партия, за въвеждане на квоти за електрическите автомобили в Европа. Тя посочи, че използването на такива цели ще се окаже прекомерно комплицирано, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Лидерът на социалдемократите Мартин Шулц - главен съперник на Меркел на изборите на 24 септември - прикани през вчерашния ден за квоти за електрическите автомобили, както в Германия, по този начин и в Европейския съюз, защото съгласно него това ще подтиква бранша да бъде по-иновативен.

Не мисля, че квотата за електрически автомобили - за тази технология - е добре премислена, уточни Меркел пред симпатизанти на нейния Християндемократически съюз в западния немски град Дортмунд.

Германският канцлер прикани за по-мащабна тактика, която да помогне на автомобилния бранш в прехода към електрически автомобили.

Автомобилният бранш е най-големият немски експортьор и обезпечава към 800 000 работни места. Политиците обаче се притесняват, че немските автомобилостроители не влагат задоволително в нови технологии и инфраструктура. Тези опасения започнаха да нарастват след абсурда с манипулираните данни от тестванията за нездравословни излъчвания при дизеловите коли на Фолксваген през 2015 година

Меркел, чийто Християндемократически съюз води в изследванията на публичното мнение, се бори за четвърти мандат с платформа, обещаваща икономическа непоклатимост.

Консерваторите на Меркел дадоха обещание понижаване на налозите на стойност към 15 милиона евро (17,72 милиона долара) годишно, както и увеличение на разноските за инфраструктура,отбрана и сигурност.

Меркел стартира през днешния ден последния стадий от предизборната си акция с акцент върху това, което е постигнала до момента - икономическия напредък и просперитета, отбелязва Асошиейтед прес.

Канцлерката съобщи, че откогато бе определена за първи път през 2005 година безработицата се е намалила до най-ниското си ниво след обединяването на Германия и добави, че се надява да реализира цялостна претовареност - ниво на индикатора под 3 % - до 2025 година

Тя акцентира също по този начин ролята на Германия в Европейски Съюз, заявявайки, че " укрепването на Европа, значи подсилване на Германия. "
За нас най-голямата сигурност и най-големият кротичък план е Европейски Съюз, уточни Меркел пред събралите си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР