Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер

...
Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер
Коментари Харесай

Меркел разговаря по телефона с Мей и Макрон

Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила е разговаряла по телефона с френския президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила и английския министър председател Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила.

Трите страни са подчертали готовността на Европейски Съюз да пази комерсиалните си ползи, в случай че Съединени американски щати вкарат мита за европейски артикули. Това заяви през днешния ден представителят на немското държавно управление Щефен Зайберт, представен от Ройтерс и ТАСС.

Меркел, Макрон и Мей са били единомислещи, че Съединени американски щати не трябва да употребяват търговско-икономически ограничения против Европейски Съюз, а в противоположен случай Евросъюзът би трябвало да бъде подготвен уверено да пази ползите си съгласно интернационалния търговски ред, се показва в изказването, съобщи Българска телеграфна агенция.

Освен това водачите на Англия, Франция и Германия са единомислещи, че съглашението за иранската нуклеарна стратегия е най-хубавият метод да бъде спрян Техеран да се снабди с нуклеарно оръжия. Тримата са постигнали единогласие, че може да се наложи разширение на договорката, с цел да бъдат включени в обсега й и други области като балистичните ракети, какво ще се случи след приключването й, както и дестабилизиращата активност на Иран в района, се отбелязва в изказването.

Лидерите се ангажираха да продължат да работят в тясно съдействие и със Съединени американски щати в търсене на решение по какъв начин да се оправят с многочислените провокации, поставяни от Иран, в това число проблеми, които могат да бъдат обхванати от ново съглашение, добавя Даунинг стрийт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР