Германският автомобилостроител Фолксваген (Volkswagen) празнува днес 50-годишнината на най-емблематичния си

...
Германският автомобилостроител Фолксваген (Volkswagen) празнува днес 50-годишнината на най-емблематичния си
Коментари Харесай

Фолксваген празнува 50-и рожден ден на неразрушимия Голф

Германският автомобилостроител " Фолксваген " (Volkswagen) чества през днешния ден 50-годишнината на най-емблематичния си модел - " Голф " (Golf), от който са продадени 37 милиона екземпляра по света от производството на първите бройки през 1974 година, заяви Франс прес.

" Над 2000 души са заложили на нов " Голф " всеки ден през последните 50 години “, се показва в официално съобщение на " Фолксваген ".

Групата е почнала производството на първото потомство " Голф " на 29 март 1974 година - автомобил с ъглови форми, правоприемник на именития " Бийтъл " (Beetle), който е напълно объл (и прочут у нас като " Костенурка " ).

" Фолксваген " продължава да създава " Голф " във Волфсбург, историческия бастион на марката, основана през 1937 година, само че и в други фабрики в Германия, както и в още седем страни.

За 50 години са се сменили осем генерации " Голф ", последното от което през 2019 година. " Фолксваген " показа тази година и най-новата версия на " Голф 8 ", която е налична и в плъгин хибридна версия.

" Фолксваген " дава обещание за последната си версия " напълно електрически пробег от над 100 километра ", както и " гласова команда и функционалност за диалог с сътрудник, основана на изкуствения разсъдък Чат ДжиПиТи (ChatGPT) ", се показва в официалното съобщение.

Марката провежда специфична галерия за 50-годишнината на " Голф " в музея във Волфсбург, Северна Германия, която стартира във вторник (26 март) и ще продължи до февруари 2025 година.

" Голф " е най-продаваният автомобил на компанията в Германия, съгласно данните на компанията за разбор на пазара " Статиста " (Statista), съгласно които през 2023 година са доставени 81 000 автомобила. Това обаче е лек спад на годишна основа.

Общо колите с марката " Фолксваген " са били 18 на 100 от новите регистрации в Германия през 2023 година и се подреждат много пред " Мерцедес " (Mercedes) с 10 на 100 и " Ауди " (Audi) с 8,7 на 100, съгласно Федералната автомобилна организация (KBA), оповестява през днешния ден Българска телеграфна агенция.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР