Застрахователният институт за пътна безопасност (IIHS) на Съединените щати публикува

...
Застрахователният институт за пътна безопасност (IIHS) на Съединените щати публикува
Коментари Харесай

Защо краштестовете се правят със скорост от 64 км/ч?

Застрахователният институт за пътна сигурност (IIHS) на Съединените щати разгласява видеоклип в канала си в YouTube, обясняващ избора на скорост за краш проби. Колите се тестват с оптималната скорост от 64 км/ч, а по някои американски пътища можете да карате със скорост от 137 км/ч.

Според Раул Арбелаес, вицепрезидент на изследователския център IIHS, тяхната задача е не просто да създадат колите по-безопасни при тежки произшествия, само че и да ги създадат безвредни при елементарни пътнотранспортни катастрофи. Повечето от тези катастрофи с тежки и съществени пострадвания стават при междинна скорост от 64 км/ч.

IIHS споделя, че изборът на скорост при краш тест може да окаже доста въздействие върху дизайна на автомобила. Парадоксално е, само че тестванията със скорост от 137 км/ч могат да имат негативно влияние върху сигурността. Дори увеличението на тестовата скорост с 16 км/ч може да повлияе на дизайна на транспортните средства. Силата на конфликта при 80 км/ч се усилва с 56%, до момента в който самата скорост се усилва с 25%.

Тъй като скоростта на краш тестванията се усилва, с цел да дават отговор на условията за сигурност, производителите ще би трябвало да създадат огромни промени в дизайна. По-специално, увеличение на твърдостта при положение на съществени повреди. В същото време, съгласно Арбелаес, равнището на сигурност при леки произшествия ще намалее доста, написа automedia.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР