Автономните автомобили са толкова технологично напреднали, че променят начина, по

...
Автономните автомобили са толкова технологично напреднали, че променят начина, по
Коментари Харесай

Защо повечето шофьори се страхуват от автономни автомобили

Автономните коли са толкоз софтуерно напреднали, че трансформират метода, по който хората мислят за бъдещето на автомобилната промишленост. Те дават обещание да подобрят пътната сигурност, да създадат пътуването по-удобно и дейно, само че макар всичките им преимущества доста водачи се опасяват от тях. Проучване на изданието Carsweek разкрива опасенията на множеството водачи по отношение на потреблението на самостоятелни коли.

Една от главните аргументи е неналичието на доверие в технологията и опасенията за нейната надеждност. Шофьорите се опасяват от вероятни повреди в системата за ръководство на автомобила, както и от неспособността на транспортните средства да реагират съответно на сложни обстановки на пътя.

Друга постоянно срещана причина за боязън от самостоятелните коли е загубата на надзор над транспортното средство. За доста водачи колата им е освен средство за напредване, само че и тип знак на независимост и самостоятелност. Прехвърлянето на ръководството на автомобил на компютър може да накара хората да се усещат обезпокоени и да не могат да упражнят контрол върху пътуванията си, написа automedia.

Сред значимите аспекти, които провокират безпокойствие измежду водачите, е въпросът за киберсигурността. С развиването на цифровите технологии и „ интернет на нещата “ заплахата от хакерски офанзиви против самостоятелни коли става все по-реална. Страхът от хакнати системи за надзор и заканите за персоналната сигурност се трансформират в съществени спънки пред необятното приемане на самостоятелни транспортни средства.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР