Германските власти искат да привлекат под отговорност и чуждестранните производители

...
Германските власти искат да привлекат под отговорност и чуждестранните производители
Коментари Харесай

Меркел иска по-малко вредни емисии в чуждестранните автомобили


Германските управляващи желаят да привлекат под отговорност и задграничните производители на коли, съобщи канцлерът Ангела Меркел при откриването на 67-мото Международно автомобилно ревю във Франкфурт (IAA).

"Не единствено немските производители са виновни за намаляването на излъчванията в атмосферата - имаме повече от 3 милиона дизелови коли задгранични произвеждане, което съставлява съвсем 50% от всички дизелови коли," сподели тя.

"Мисля, че задграничните компании също би трябвало да допринесат за намаляването на нездравословните излъчвания ”, акцентира Меркел.

През август немското държавно управление организира "среща на върха", с присъединяване на най-големите немски автопроизводители. След това бе оповестено условието за актуализиране на софтуера на повече от 5 милиона дизелови коли и въвеждането на награди за тези, които заменят остарелия си дизелов автомобил с нов. Експерти и еколози обаче считат, че тези ограничения са незадоволителни. В отговор на рецензиите, Меркел даде обещание да организира още една такава среща през ноември за договаряне на по-нататъшни стъпки. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР