Германските центристки партии удържаха лидерските си позиции на регионалните избори

...
Германските центристки партии удържаха лидерските си позиции на регионалните избори
Коментари Харесай

Центристките партии удържаха позициите си в Източна Германия

Германските центристки партии удържаха лидерските си позиции на районните избори през вчерашния ден в Източна Германия на фона на усилването на крайнодясната " Алтернатива за Германия ", отбелязва ДПА.

В поддръжката и на двете партии обаче се следи спад.

Християндемократическият съюз на канцлера Ангела Меркел остана преди всичко в Саксония след преброяването на всички гласове, а социалдемократите завоюваха лидерска позиция в провинция Бранденбург.

На съществуващите ръководещи обединения в провинциите обаче евентуално ще бъде комплициран край, като политическите специалисти предвиждат сложни договаряния за съставянето на постоянни районни държавни управления.

ХДС и социалдемократите изрично отхвърлиха опцията да си сътрудничат с " Алтернатива за Германия ", която упрекват, че е партия с антиимигрантска и антидемократична линия.

Намалялата поддръжка и за двете партия може да ускори натиска върху партийните водачи да изоставен ръководещата коалиция на федерално равнище отпред с Ангела Меркел. Германската социалдемократическа партия минава през напрегната фаза по избиране на нов водач и може да промени курса си, отбелязва ДПА.

Въпреки дребните шансове " Алтернатива за Германия " да влезе в ръководството, парламентарният секретар на партията Берндт Бауман съобщи, че резултатът в Саксония е гигантско нарастване на поддръжката за крайнодясната политическа мощ и това е израз на недоволството на немските жители.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР