Германската полиция е конфискувала 120 спортни коли, които са участвали

...
Германската полиция е конфискувала 120 спортни коли, които са участвали
Коментари Харесай

В Германия иззеха 120 спортни коли, участвали в улични гонки в Европа

Германската полиция е конфискувала 120 спортни коли, които са взели участие в улична гонка в Европа.

Автомобилите, в това число " Порше ", " Ауди " и " Ламборгини ", са спрени в четвъртък на автомагистрала A20 източно от Висмар в Североизточна Германия. Конфискувани са на права от аутобана, където няма ограничавания за скоростта.

Обезпокоени водачи са уведомили управляващите, откакто някои от колите са се движили със скорост от 250 километра в час. Повечето коли са били с норвежки номера, на предните стъкла са имали стикери с името на събитието - Eurorally (Еврорали).

На уеб страницата на Eurorally написа, че входната такса е 799 евро. Гонката е от четири тура. Започва в Осло и приключва в Прага. Вторият тур, извършен в четвъртък, е бил от Кил в Германия до Шчечин в Полша.

В изискванията на уеб страницата написа, че Еврорали " не е съревнование ", а " ваканционно обмисляне за запалянковци на коли ".

Говорител на федералната полиция на Германия съобщи пред вестник " Билд ", че управляващите проверяват дали събитието може да бъде категоризирано като нелегално съревнование.

Полицията сложи стационарни и мобилни пунктове по планувания от Еврорали маршрут, с цел да следи за произшествия, също патрулира по автомагистралите с хеликоптери. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР