Германската министърка на отбраната Кристине Ламбрехт е обсъдила с испанската

...
Германската министърка на отбраната Кристине Ламбрехт е обсъдила с испанската
Коментари Харесай

Германия и Испания са обсъдили потенциалната доставка на германски танкове в Украйна

Германската министърка на защитата Кристине Ламбрехт е разискала с испанската си колежка Маргарита Роблес евентуална доставка на създадени в Германия танкове от Испания за Украйна, заяви ДПА. Разговорите са били извършени в границите на срещата на водачите на страните от НАТО в Мадрид.

Миналия месец имаше информации, съгласно които Германия е наложила несъгласие на испанска доставка на тежко въоръжение за Украйна, която е щяла да включва към 40 танка от " Леопард 2 A4 ", 108 от които са продадени от Германия на Испания през 1995 година

Сделките с оръжия сред страни постоянно включват уговорка, съгласно която с продавача би трябвало да бъдат извършени съвещания, в случай че купувачът желае да съобщи оръжията на трета страна.

В изявление за испанския вестник " Мундо " обаче Ламбрехт съобщи, че не е получавала публично искане от испанското държавно управление, отнасящо се до доставка на танкове за Украйна.

Според източници в хода на диалога сред Ламбрехт и Роблес е станало ясно, че Испания към момента не е решила дали да достави танковете на Украйна.

Германската външна министърка Аналена Бербок съобщи в Мадрид, че Германия търси способи да окаже по-голяма поддръжка на Украйна.

" Като се има поради, че войната продължава и с всеки минал ден става все по-брутална, тук, на срещата на върха на НАТО, ние ясно декларирахме, че всеки ден оценяваме метода на нашата поддръжка за Украйна ", сподели Бербок в отговор на въпроса за евентуалните доставки на танкове " Леопард ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР