Германската министърка на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер защити предложението си за

...
Германската министърка на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер защити предложението си за
Коментари Харесай

Германия защити плана си за зона за сигурност в Северна Сирия

Германската министърка на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер отбрани предлагането си за зона за сигурност в Северна Сирия, заяви ДПА.

Тя съобщи пред военни в базата в град Ерфурт, че за него ще е нужен мандат от Организация на обединените нации и че задачата би трябвало да бъде предвождана от международната организация. Крамп-Каренбауер не сподели какъв планува да е приносът на немските въоръжени сили.

Целта на задачата, по думите ѝ, ще е делене на страните по спора и следене дали се съблюдава режимът на прекъсване на огъня.

Говорителят на немското държавно управление Щефен Зайберт сподели на постоянна конференция, че рецесията в Сирия не е проблем единствено на Турция и Русия. " Европа би трябвало да поеме ангажимент за събитията, които стават на границите ѝ, защото това са въпроси, засягащи непосредствено доста страни от Европейски Съюз ", сподели той.

Защитаваната от Германия концепция за основаване на зона за сигурност под интернационален надзор в северната част на Сирия бе приветствана от генералния секретар на НАТО, само че поражда и съществени запаси в алианса, съобщи Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР