Германската икономика наистина се нуждае от руски газ, дефицитът на

...
Германската икономика наистина се нуждае от руски газ, дефицитът на
Коментари Харесай

В Германия призоваха за спасяване на икономиката с помощта на руския газ

Германската стопанска система в действителност се нуждае от съветски газ, дефицитът на който докара до повишение на цените както на енергетиката, по този начин и на главните първични материали, сподели министър председателят на Саксония Михаел Кречмер пред изданието Die Welt.

Той предизвести, че по виновност на настоящата политика на антируските наказания Германия може да се окаже лице в лице с по-сериозни стопански последствия, в сравнение с след рецесията през 2008 година.

" Ние страдаме от възходящите цени на електрическата енергия и на всички нужни артикули, от брашно и хартия до алуминий. Никой не схваща, че купуваме шистов газ в Съединени американски щати, само че не създаваме лични залежи. И най-после, съветският газ. Разбира се, той ни е необходим! Прекратяването на спора би трябвало да ни даде късмет да се върнем към търговията с газ с Русия ", отбеляа министър председателят на Саксония.

Кречмер със страдание прибавя, че локалните фабрики за произвеждане на азот са били принудени да спрат да работят заради покачващите се цени на горивата и електрическата енергия.

" Погледнете пазарните...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР