Германската футболна лига (ДФЛ) се отказва от плана за привличане

...
Германската футболна лига (ДФЛ) се отказва от плана за привличане
Коментари Харесай

Германската футболна лига се отказа от новия инвеститор

Германската футболна лига (ДФЛ) се отхвърля от проекта за привличане на нов вложител. По проекта новият вложител трябваше да налее милиарди евро. До финални полемики стигнаха две компании – Blackstone и CVC Capital Partners. Blackstone обаче се отдръпна предходната седмица.

Футболните почитатели не бяха съгласни с проекта и стачкуват от месец насам. Те хвърляха разнообразни предмети по терена по време на мачовете от Първа и Втора Бундеслигата, като това аргументи дълги спиранията на играта. Рекордът беше през предишния уикенд, когато имаше.

На свое изключително съвещание в сряда Изпълнителният комитет на Германската футболна лига единомислещо реши договорката да не бъде финализирана. „ С оглед на настоящето развиване, сполучливото продължение на процеса към този момент не наподобява допустимо. И то макар че има огромно болшинство в интерес на нуждата от стратегическо партньорство “, сподели изпълнителният шеф на ДФЛ.

ДФЛ планираше да усили финансовите си благоприятни условия посредством контракт за над милиард евро за интервал от 20 години. Сделката беше утвърдена с минимално болшинството от две трети от 36 клуба от Първа и Втора Бундеслига през декември предходната година.

След това обаче се появиха подозрения за честността на вота. Хановер сподели, че е упълномощил Мартин Кинд да гласоподава „ срещу “, а той е дал своя вот „ за “. Поради тази причина Кьолн изиска ново гласоподаване преди седмица.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР