Германската футболна федерация (ДФБ) обяви пресконференция за петък на фона

...
Германската футболна федерация (ДФБ) обяви пресконференция за петък на фона
Коментари Харесай

В Германия: Представят Нагелсман в петък

Германската футболна федерация (ДФБ) разгласи конференция за петък на фона на спекулации, че може да направи удостоверение, че Юлиан Нагелсман ще стане треньор на националния тим.

От централата обявиха, че желае да рапортува за дневните срещи на своите комисии, които би трябвало да се съгласят с вероятно сключване на някогашния ментор на Байерн Мюнхен.

Вестник " Билд " и спортното списание " Кикер " оповестиха, че футболните ръководители са постигнали съглашение с Нагелсман да бъде треньор на тима до семейството на Евро следващата година като правоприемник на Ханзи Флик.

ДФБ удостовери договарянията и се счита, че комисионните няма да попречат на договорката, макар че се твърди, че ще коства на финансово затруднената федерация 400 000 евро на месец.

Нагелсман се срещна с президента Бернд Нойендорф и спортния шеф Руди Волер, които наподобява са движещата мощ зад назначението.

Ханс-Йоахим Вацке, вицепрезидент на ДФБ и ръководител на надзорния съвет на Германската футболна лига, също се е съгласил Нагелсман да ръководи 10-месечния план.

Някои критици допускат, че биха предпочели по-опитен треньор от 26-годишния Нагелсман, само че това отшумя след известията за съглашението.

Но немската общност остава скептична, като единствено 33% поддържат Нагелсман да получи работата, съгласно изследване, извършено от института YouGov.

Около 18% са срещу Нагелсман да стане треньор, 24% не го познават, а 25% не са дали отговор в анкетата, извършена в сряда измежду 2 277 души на възраст над 18 години.

Флик беше уволнен на 10 септември след единствено четири победи в последните си 17 мача, които включват второ следващо отпадане от груповата фаза на Световното състезание и четири провали от последните пет мача без победа.

След това Германия победи Франция с 2:1 на 12 септември, като известният някогашен немски нападател и треньор Руди Фьолер беше краткотрайно отпред, само че не беше подготвен да остане на поста за по-дълъг интервал.

Новият треньор би трябвало да работи в допълнение за поврат, за който остава малко време преди домакинът Германия да изиграе откриващия мач на Евро на 14 юни 2024 година в Мюнхен.

ДФБ съобщи, че желае селкционерът да бъде на мястото на идващите мачове на 14 октомври в Хартфорд против Съединени американски щати и три дни по-късно във Филаделфия против Мексико.

След това Германия би трябвало да играе с Австрия през ноември, плюс евентуално още един мач, евентуално против Турция.

Съставът за пътуването до Съединени американски щати би трябвало да бъде разгласен при започване на октомври, а преди този момент Нагелсман също ще би трябвало да посети ДФБ, с цел да се показа, евентуално още идната седмица.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР