Германската федерална мрежова агенция представи нови планове за разширяване на

...
Германската федерална мрежова агенция представи нови планове за разширяване на
Коментари Харесай

Германия планира пет нови дълги електропровода заради ВЕИ

Германската федерална мрежова организация показа нови проекти за разширение на електропреносната мрежа на страната, включващи към 4800 км нови линии и към 2500 км подсилване на съществуващи връзки, оповестява Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Вестникът цитира думите на ръководителя на организацията Клаус Мюлер: " За една неутрална във връзка с климата електроенергийна система до 2045 година се нуждаем от доста количество спомагателни електропроводи ".

Der Spiegel прибавя, че съгласно проекта се възнамеряват пет нови връзки за непрекъснат ток с потенциал от 2 гигавата (GW) всяка, като общите разноски за разширение на мрежата се правят оценка на към 320 милиарда евро.

Планира се също по този начин да бъдат построени нови линии за свързване на офшорни вятърни паркове, които да доставят " климатично неутрално електричество " до местата, където е належащо - изключително от север на юг, добавя вестникът.

Междувременно Die Zeit оповестява, че " заради продължаващата неустановеност в доставките на газ немското съдружно държавно управление (има се поради обединението " на ярко ", формирана от СДПГ, СвДП и Зелените) не желае да се отклонява от построяването на терминалите за полутечен природен газ ", като отбелязва, че обстановката с доставките на газ " остава напрегната ".

Изданието обаче прибавя, че оценката на държавното управление " опонира " на мнението на специалистите от Германския институт за стопански проучвания (DIW), които означават, че " в никакъв случай не е имало обстановка на дефицит на газ, която да оправдава ускореното разширение на инфраструктурата за полутечен природен газ ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР