Германска фирма се надява да промени коренно тестовете за новия

...
Германска фирма се надява да промени коренно тестовете за новия
Коментари Харесай

Учени разработиха нов тест за COVID-19 със сканиране на очите

Германска компания се надява да промени радикално тестванията за новия ковид с очен скенер, който дефинира носителите на болестта единствено за три минути при акуратност 95 %, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Компанията Semic RF е създала сканиращата апликация с сътрудници от Съединени американски щати и се надява да стартира разпространяването й там до края на идващия месец след приемане на позволение от регулаторния орган.

Технологията употребява фотография на окото, направена със смарт телефон. Вирусът се разпознава по симптоматично инфектиране, наречено " розово око ".

" Успяхме да изолираме Ковид-19 от други над два милиона разнообразни нюанса розово " - сподели ръководещият шеф на компанията Волфганг Грюбер пред Ройтерс.

Апликацията е тествана към този момент със 70 000 души. Тя може да обработи до милион сканирания в секунда. Съществува опция този потенциал да бъде уголемен. Това би разрешило бързо сканиране на аудитория за всеобщи събития като концерти и футболни мачове.

" Взима се приложението, прави се фотография на двете очи, изпраща се за оценка и резултатът се съхранява като QR код (код за бърз отговор) на телефона на тествания " - изясни Грюбер.

Първоначално приложението е ориентирана към компании и търговски консуматори. Цената е 480 евро месечно. На по-късен стадий е планувано да се популяризира и за частни консуматори.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР