Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБТИК) и Съветът на жените в бизнеса

...
Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБТИК) и Съветът на жените в бизнеса
Коментари Харесай

Лорер обсъди с представители на бизнеса икономическите предизвикателства пред страната


Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБТИК) и Съветът на дамите в бизнеса в България (СЖББ) организираха работна среща-дискусия с, министър по нововъведенията и растежа в Гранд Хотел София, заяви ГБТИК.

Срещата бе открита от Митко Василев, основен шеф на ГБИТК, и Боряна Манолова, ръководител на управителния съвет на СЖББ и основен изпълнителен шеф на " Сименс България ".

От една страна, би трябвало да се преодолеят икономическите провокации, появили се вследствие на пандемията, а в този момент и новите последици от войната в Украйна, а от друга, е значимо да се дефинира вярната посока за бъдещо развиване, сподели Митко Василев по време на срещата.

Боряна Манолова уточни, че за малко време попаднахме в нова политико-икономическа обстановка заради войната в Украйна. Тя добави, че от " Сименс България " подкрепят филантропично свои сътрудници и техните близки и оферират разновидности за работа и образование на украински бежанци.

Модератор на събитието бе Лидия Шулева, ръководител на профилирана комисия " Икономическо развиване " към ГБИТК.

На работната среща бяха дискутирани настоящи тематики, както и провокации, опасности и решения в новата политико-икономическа среда. Министър Лорер уточни, че стимулирането на нововъведения и вложения остават основни цели за министерството. Той акцентира значимостта на съдействието сред бизнеса и науката и обвързваното с това произвеждане на университетски фрагменти. Министърът засегна и тематиката за опцията за достъп на украински жители до българския трудов пазар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР