Германия в момента изпитва недостиг на 100 000 медицински сестри

...
Германия в момента изпитва недостиг на 100 000 медицински сестри
Коментари Харесай

Могат ли чужденците да запълнят недостига на здравен персонал в Германия?

Германия сега изпитва дефицит на 100 000 медицински сестри и съгласно специалисти търсенето единствено ще нараства пред идващите няколко години. Чуждестранни служащи могат да оказват помощ за запълване на дефицита, само че това е по-лесно да се каже, в сравнение с да се направи, написа ДПА в материал по тематиката.

Тунизийката Хела Ахамадех има контракт, само че чака за виза, с цел да може най-сетне да се реалокира в Германия, въпреки че 36-годишната жена ще би трябвало да остави за известно време брачна половинка и двете си деца. В клиниката в Касел чакат идването ѝ, защото медицинските сестри не доближават.

" Запълването на свободните работни места става все по-трудно ", споделя Инга Айзел от районната компания за опазване на здравето Gesundheit Nordhessen Holding, която ръководи клиниката в Касел.

Според немската Федерална организация по труда в домове за здравни грижи и клиники има над 40 000 свободни места за медицински сестри. Според Германския съвет на медицинските сестри обстановката в действителност е по-лоша. Браншовата организация прави оценка дефицита на 100 000.

Тъй като се чака броят на пациентите да нарасне внезапно през идващите години, специалисти показват, че системата ще има потребност да наеме 150 000 до 200 000 нови здравни служащи през идното десетилетие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР