Германия трябва да стане член на Съвета за сигурност на

...
Германия трябва да стане член на Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

Проф. Пламен Павлов: Германия трябва да стане член на Съвета за сигурност на ООН

Германия би трябвало да стане член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Това съобщи в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " историкът проф. Пламен Павлов във връзка 3 октомври - Денят на немското единение - народен празник на Германия.

По думите на проф. Павлов германците са един от най-големите европейски нации: " Макар и с цената на две Световни войни, на страхотни катаклизми, на доста жертви, само че и на пословично усърдие, на визионерство - развиват се. Същевременно като всяка нация и германците си имат своите дефекти, само че те демонстрират наличие в актуалния свят. И аз се надявам, че в недалечно бъдеще Германия ще бъде член на Съвета за сигурност – една от тези стени, които в последна сметка дефинират трендовете в развиването на света.

Сегашното състояние, е резултат на Втората международна война, където Германия беше победена, и надлежно беше осъдена. След като мина такава огромна историческа отдалеченост и през днешния ден Германия е една демократична страна, пример за доста други, в това число за нас, е разумно тя да има доста по-силен глас и на международната политическа сцена, освен на икономическата, само че и на политическата ", разяснява проф. Пламен Павлов.

Историкът акцентира на това, че макар разликите, катаклизмите и несъгласията през годините в Германия има съществено възприятие за единение поради културата и ценностната система на хората: " И до момента в Германия има главно протестантски, има и католически провинции, само че културата, общата орис, общите полезности сплотяват тази нация, и тя може да бъде образец за доста други такива нации с известни вътрешни исблъсъци, които в последна сметка намират общия път към бъдещето ", сподели още проф. Павлов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР