Германия, средата на 30-те години на ХХ в. Лени Рифенщал

...
Германия, средата на 30-те години на ХХ в. Лени Рифенщал
Коментари Харесай

Музата на диктатора – един приковал вниманието на критиката исторически роман

Германия, средата на 30-те години на ХХ в. Лени Рифенщал е обичаната режисьорка на Адолф Хитлер. Нейните филми би трябвало да популяризират мощта на Третия райх, само че и да дават отговор, най-малко съгласно нея, на високи естетически критерии. Задачата да снима на кинолента Олимпиадата в Берлин през 1936 година я предизвика да употребява революционни техники, които ще трансформират бъдещето на филмовата промишленост.

Участието в Олимпиадата може да донесе на младия англичанин Ким Нюландс славата и парите, които ще му оказват помощ да завоюва обичаното момиче. Той би трябвало да откри спонсор, с цел да може да тренира. Дори това да е пронацистка партия, която има потребност от рекламно лице.
 Игра с огъня - Нов разказ от Дейвид Балдачи " Игра с огъня " - Нов разказ от Дейвид Балдачи
Жертва с незнайно минало Самотен ловджия открива натрупа на млада жена край дребен град в Северна Дакота. Някой е направил аутопсия на Ай...

В Берлин камерата на Лени Рифенщал улавя както неповторимите спортни достижения на спортисти като Джеси Оуенс, по този начин и доста персонални драми. Ким е дисквалифициран и разочарованието, изписано на красивото му лице, притегля вниманието ѝ. Между двамата припламва искра.

Докато инсталира „ Олимпия “, Лени изхвърля стотици метри кинолента. Но резервира и скрива една част. Седемдесет години по-късно тя попада в ръцете на млада жена, обвързвана по непредвиден метод с героите в нея. Истината постоянно става ясно.

Още от КНИГИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР