Германия ще се придържа към позицията си и няма да

...
Германия ще се придържа към позицията си и няма да
Коментари Харесай

Германия изключва възможността да одобри Северен поток 2

Германия ще се придържа към позицията си и няма да даде позволение за дотъкмяване на строителството на газопровода " Северен поток 2 ". Тя няма да поддържа и намаляването на глобите, даже в случай че цените на силата продължат да порастват.

Това е декларирал представител на немския канцлер Олаф Шолц през днешния ден, представен от Der Standard.

" Предстоят ни сложни месеци ", сподели представителят, " само че е ясно, че сме твърдо на страната на Украйна, както и зад глобите, които договорихме с Европейския съюз и интернационалната общественост. "

Припомняме, че от повече от месец и Германия е с понижени доставки на природен газ от Русия, макар че след смяната на изискуемата от " Газпром " скица на заплащане на природния газ, страната стартира да заплаща. Така избегна цялостна прекъсване на газа, както се случи с България и Полша. Въпреки това газопроводът " Северен поток 1 " работи едвам на 20% от потенциала си, като по този начин от юни месец започнаха да понижават доставките освен за Германия, само че и за Франция, Австрия и други централноевропейски страни. Намалено бе подаването и към Италия, Гърция и други европейски страни.
 Русия: Санкциите пречат на газовите доставки по
Русия: Санкциите пречат на газовите доставки по " Северен поток "

Кризата се задълбочава

Като причина за лимитираните доставки газопровода " Северен поток 1 " Русия уточни изчезналата турбина, която бе на ремонт в Канада. Днес от компанията Siemens Energy, която дава отговор за поддръжката обявиха, че турбината към момента не е доставена в Русия. Тя се намира за краткотрайно предпазване в Германия.

" Дискусиите с съветския клиент не престават ", съобщи основният изпълнителен шеф Кристиан Брух в конферентен диалог с публицисти в понеделник. " Турбината към момента е в Германия. Все още се разисква дали може да бъде изпратена. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР