Германия ще създаде в Словакия ремонтен център, в който ще

...
Германия ще създаде в Словакия ремонтен център, в който ще
Коментари Харесай

Германия прави ремонтен център за оръжия в Словакия

Германия ще сътвори в Словакия ремонтен център, в който ще бъдат обслужвани и ремонтирани оръжия, изпратени от Берлин на Украйна, заяви немската министърка на защитата Кристине Ламбрехт.

„ Постигнахме съглашение и работата може да стартира неотложно, тъй че цялата техника, доставена на Киев, да може да се ремонтира, в случай че излезе от строя при бойни дейности “, съобщи пред кореспонденти Ламбрехт, която дойде в Брюксел за среща със своите сътрудници от Европейски Съюз. Берлин има намерение до юни да образова към 5000 украински бойци в Германия като част от подготвителната задача на Европейски Съюз, добави тя.

Ламбрехт не посочи дали в центъра ще се ремонтира единствено немско въоръжение. Министерството на стопанската система и климата на Германия заяви, че от началото на годината до края на септември немските управляващи са издали позволения за доставки в Украйна на военна продукция на стойност 775 милиона евро. Сред доставеното на Киев въоръжение има самоходни гаубици, реактивни системи за залпов огън " Марс ", самоходни зенитни установки " Гепард ", система за Противовъздушна отбрана " Ирис-Т " и бронирани машини " Динго ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР