Германия се намира в сериозна държавна криза, тъй като кабинетът

...
Германия се намира в сериозна държавна криза, тъй като кабинетът
Коментари Харесай

Премиерът на Бавария: Германия е изпаднала в сериозна държавна криза

Германия се намира в сериозна държавна рецесия, защото кабинетът не е в положение да затвори появилата се дупка в бюджета, съобщи ръководителят на ХСС (Християнсоциалния съюз) и министър председател на Бавария Маркус Зьодер.

Преди това немското министерство на финансите забрани спомагателните разноски в немския бюджет. Това решение беше взето, откакто съдът разгласи за нелегално преразпределението на непохарчените 60 милиарда евро от бюджетите от минали години.

„ Сега ще бъде оповестено изключително състояние във връзка с държавния бюджет. Де факто това не е нищо повече от изключителна обстановка в държавното управление “, сподели Зьодер преди среща на делегатите на ХСС в Нюрнберг, представен от РИА Новости.

По думите на политика, способността на ръководещата коалиция да управлява страната е под огромно подозрение, тъй като тя „ няма нито проект, нито глава “. В същото време той означи непоследователността на политиката за опазване на цените на електрическата енергия и прикани за преразглеждане на енергийната политика като цяло и рестартиране на атомните електроцентрали.

В същото време Зьодер означи, че точно с помощта на стабилността на бюджетните разноски Германия стана велика страна.

В петък немският министър на финансите Кристиан Линднер сподели, че държавните разноски за поддържане на цените на енергийните носители и на електрическата енергия ще бъдат спрени от януари 2024 година

Преди това немското министерство на финансите забрани спомагателните разноски до края на 2023 година, в това число разпределянето на пари за поддържане на цените на енергоносителите и електрическата енергия. В бъдеще извънпланово финансиране ще се позволява единствено по изключение и след утвърждение от Министерството на финансите.

Тази стъпка беше разследване от решението на немския Конституционен съд, който счете за нелегално преразпределението на 60 милиарда евро непотърсени заемни средства от спомагателния бюджет за 2021 година, предопределени за битка с пандемията от ковид, към фонда за отбрана на климата.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР