Германия, с одобрението на САЩ, се занимава с военни провокации

...
Германия, с одобрението на САЩ, се занимава с военни провокации
Коментари Харесай

Захарова: Берлин играе ролята на провокатор на Балканите

Германия, с утвърждението на Съединени американски щати, се занимава с военни провокации на Балканите. Това съобщи Мария Захарова, формален представител на съветското външно министерство.

„ Да се ​​говори през днешния ден за личните цели на Германия на Балканите – както и на всички места другаде – би било мощно пресилено. Само тези, които имат суверенитет и лична външна политика, могат да имат свои лични външнополитически цели. Съвременна Германия няма нито едно от двете в подтекста на разпределението на функциите сред американските спътници в Европа, германците с техния богат опит в провокирането на военни конфликти на Балканите, от позиция на Вашингтон, се оправят добре като „ западен куратор “ на района “, означи Захарова.

Сърбия не се отхвърля от партньорството с Русия и се съпротивлява на хибридното въздействие извън

„ Сърбия е образец за виновна страна, която пази националните си ползи и не отхвърля партньорства с Русия. Днес страната се съпротивлява на хибридно въздействие извън и е изправена пред опити за подкопават и подкопават вътрешната непоклатимост. Протестите, следени по улиците на Белград, са образец за груба интервенция на външни сили в делата на една суверенна страна ”, сподели Захарова.

„ Опитът демонстрира, че необузданото държание на радикални детайли, настоящи по разпореждане от чужбина, може да провокира най-катастрофални последствия, в това число колапс на държавната система и загуба на способността да се вземат решения в полза на жителите “, акцентира Захарова.

„ Искрено пожелаваме на управлението на Сърбия да продължи да се грижи за същинските ползи на страната, да не следва образеца на тези, които се пробват да принудят Белград да пожертва своята самостоятелност, да се откаже от националната горделивост и еднаквост “, добави Захарова.

 

 

Източник: „ Политика “ / Превод:

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР