Германия прехвърли днес прага от два милиона случая на зараза

...
Германия прехвърли днес прага от два милиона случая на зараза
Коментари Харесай

Над 2 млн. германци са заразени с коронавируса

Германия трансферира през днешния ден прага от два милиона случая на болест с ковид, предадоха международните организации.

В страната за последното денонощие бяха регистрирани 222 368 нови случая на болест, с което общият им брой от началото на пандемията доближи 2 000 958. Починалите за последните 24 часа от затруднения от болестта са 1113 до общо 44 994 от началото на пандемията.

Прагът от 2 милиона инфектирани бе преминат в миг, в който немският канцлер Ангела Меркел пледира за стягане на ограниченията в страната.

На съвещание с управлението на консервативната си партия Християндемократически съюз тя съобщи, че вирусът може да бъде възпрян само със затегнати ограничения и изиска среща с провинциалните управляващи още другата седмица, на която да бъде разискван въпросът.

Така се удостоверяват информации на немски издания за стягане на ограниченията. Според медиите стягането ще включва въвеждане на инспекции по границите, както през предходната пролет, всеобщо носене на маски от вида FFP2, налагане на отдалечена работа.

Според изданията се обмисляло даже прекъсването на публичния превоз. Но на този стадий това са единствено работни хипотези, които не са били разисквани с водачите на немските провинции. В последна сметка в Германия точно провинциалните министър председатели са тези, които имат последната дума по въпроси, свързани със опазването на здравето и публичния превоз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР