Германия планира да затвори повечето от магазините от 16 декември

...
Германия планира да затвори повечето от магазините от 16 декември
Коментари Харесай

Германия предвижда затваряне на магазините, събирания - до две семейства или 5 души

Германия възнамерява да затвори множеството от магазините от 16 декември до 10 януари, се споделя в план на държавен документ, забелязан от Ройтерс. Става дума за магазини, които не продават артикули от значително значение.

По-късно през днешния ден немският канцлер Ангела Меркел ще беседва с министър председателите на 16-те немски провинции за стягане на ограниченията за понижаване на разпространяването на епидемията.

Според немски издания една от ограниченията ще бъде събиранията да бъдат позволени до две семейства или до най-много пет души, като от тази численост се изключват децата под 14 години. Лимитът ще бъде повишен в интервала 24-26 декември до 10 души или до повече от две семейства, в случай че те имат директни роднински връзки между тях.

Най-трънливият въпрос си остава и този за учебните заведения и детските градини. Очевидно всички са съгласни, че не би трябвало да има присъствени занятия минимум до 10 януари, само че по какъв начин ще се приложи тази мярка, зависи от разпоредбите на другите провинции.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР