Германия отчете най-високата смъртност от коронавирус от април. Министърът на

...
Германия отчете най-високата смъртност от коронавирус от април. Министърът на
Коментари Харесай

Германия с рекордна смъртност от К-19

Германия регистрира най-високата смъртност от ковид от април. Министърът на опазването на здравето предизвести, че броят на новозаразените на денонощие към момента не е понижен, предават международните информационни организации.

Най-голямата стопанска система в Европа, отчасти блокирана от 2 ноември за ограничение на втора вълна на болест, записва 18 487 случая и 261 умряли за денонощие, демонстрират данните на Институт "Роберт Кох ".

"Случаите се усилват, само че не толкоз мощно ", разяснява здравният министър Йенс Шпан пред RTL. "Това е окуражително, само че не е задоволително ", добави той.

Въпреки че броят на случаите на денонощие е под 20 000 четири следващи дни, смъртните случаи са усилват и лечебните заведения оповестяват за повече признати в интензивните отделения, акцентира министърът.

"Ние несъмнено виждаме признаци на смяна, само че към момента не можем да приказваме, че се е обърнала наклонността ", сподели Шпан и добави, че смъртните случаи и броят на признатите пациенти в интензивните отделения ще спадне единствено в случай че фрапантно намалее броят на новите случаи на ковид.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР