Германия обяви днес, че е наредила на Русия да затвори

...
Германия обяви днес, че е наредила на Русия да затвори
Коментари Харесай

Германия нареди затваряне на четири от петте руски консулства в страната

Германия разгласи през днешния ден, че е наредила на Русия да затвори четири от петте си консулства в страната като ответна мярка, откакто Москва наложи ограничаване на броя на чиновниците на немското посолство и обвързваните с него органи, които могат да правят действия на съветска територия, предава Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорителят на министерството на външните работи на Германия Кристофeр Бургер сподели пред кореспонденти в Берлин, че след края на тази година Русия ще има право да резервира посолството си в Берлин и още едно консулство. Целта на мярката е да бъде реализиран паритет в броя на чиновниците и структурите на двете страни, изясни той.

Germany says it has told Russia to close four out of five consulates in Germany in a tit-for-tat move after Moscow set a limit on the number of German embassy staff and related bodies that can operate in Russia.

Руското държавно управление сподели неотдавна, че най-вече 350 представители на немската страна, в това число такива, работещи в културни институти и учебни заведения, може да останат в страната. 

Това на процедура значи, че Германия ще би трябвало да затвори до ноември три от своите четири консулства в Русия, изясни Бургер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР