Германия обърна Гърция на четвъртфиналите на United Cup. По-рано през

...
Германия обърна Гърция на четвъртфиналите на United Cup. По-рано през
Коментари Харесай

Ясна е финалната четворка на United Cup: Зверев вдъхнови Германия за обрат над Гърция

Германия обърна Гърция на четвъртфиналите на United Cup. По-рано денем, Мария Сакари победи Анджелик Кербер, само че Александър Зверев възвърне паритета, надделявайки Стефанос Циципас. Сблъсъкът сред двете страни се реши след мач на смесени двойки, които опълчиха Александър Зверев и Лаура Зигемунд против Мария Сакари и Петрос Циципас. На полуфиналите, немците ще срещнат тима на Австралия. 

Първият сет стартира без изненади, като двойките печелеха сервисите си рутинно до 2:2. Тогава обаче немската двойка превключи на по-висока предавка и проби, след което безпроблемно затвърди. Впоследствие, Зверев и Зигемунд направиха втори пробив и поведоха с 5:2, само че когато трябваше да затворят сета на свое подаване, се пропукаха и по този начин гърците върнаха единия от двата пробива. Въпреки това, немците направиха нов брейк незабавно и по този начин те взеха първия сет - 6:3. 

Вторият сет предложи по-равностойна игра, като първоначално му, двете двойки заложиха на сигурна игра на сервис и не допускаха спадове. Едва в шестия гейм, гърците се поддадоха и разрешиха на Зверев и Зигемунд да имат първи благоприятни условия от началото на сета за пробив. Германците не изчакаха втора покана и незабавно се възползваха, с което бяха все по-близо до класиране на полуфиналите. До края на сета, нямаше повече любопитни моменти и Германия победи над Гърция след 2 на 1 победи.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР