Германия иска икономиката на Турция да се развива и никой

...
Германия иска икономиката на Турция да се развива и никой
Коментари Харесай

Меркел: Турция трябва да осигури независимостта на централната банка

Германия желае стопанската система на Турция да се развива и никой няма интерес от дестабилизацията й. Това съобщи през днешния ден в Берлин немският канцлер Ангела Меркел след среща с босненския президент Денис Звиздич, представена от ТАСС.

Никой (...) няма интерес от икономическа дестабилизация на Турция. За нас е преференциална стабилната икономическа конюнктура край (външните граници) на Европа. Германия желае да види процъфтяваща от икономическа позиция Турция, това е в наш интерес, съобщи Меркел.

Трябва обаче да се направи всичко допустимо, с цел да се обезпечи независимостта на централната банка, добави канцлерът, представена от Ройтерс.

Рязкото поевтиняване на турската лира през последните дни е обвързвано с напрежението в връзките сред Анкара и Вашингтон. Съединени американски щати упорстват да бъде освободен евангелисткият просветител Андрю Брънсън, задържан в Турция по обвинявания във връзки с терористични организации. След отхвърли на Анкара, американските управляващи оповестиха наказания против двама турски министри.

В петък, 10 август, турската лира сложи нов исторически най-малко по отношение на $ и доближи курс от 6,41 лири за $. Курсовите съмнения бяха повлияни и от изказването на американския президент Доналд Тръмп в петък, че е разпоредил удвояване на вносните мита за стоманата и алуминия от Турция до надлежно 50 % и 20 %. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР