Германия, Франция и Великобритания смятат, че споразумението между Русия и

...
Германия, Франция и Великобритания смятат, че споразумението между Русия и
Коментари Харесай

Крамп-Каренбауер: Руско-турското споразумение не е основа за решаване на кризата в Северна Сирия

Германия, Франция и Англия считат, че съглашението сред Русия и Турция не прокарва път към продължително решение за Северна Сирия, сподели немската министърка на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер, представена от ДПА.

"Всички ние споделяме огромно безпокойствие от развитията в този район ", сподели тя на среща с сътрудниците си от НАТО и добави, че министрите на защитата на Франция и Англия споделят мнението, че съглашението от Сочи "не дава дълготрайна основа за политическо решение ".

Полагат се старания за намиране на решение, в което да взе участие интернационалната общественост, сподели Крамп-Каренбауер и означи, че това ще отнеме дълго време.

Турският министър на защитата Хулуси Акар увери сътрудниците си от НАТО, че Анкара не възнамерява да разселва или прочиства групи от популацията, а се стреми да възвърне района, добави Крамп-Каренбауер, съгласно която Акар е показал предпочитание за присъединяване на интернационалната общественост.

Сирийските кюрди поддържат немския проект за основаване на обезопасена зона под интернационален надзор в Северна Сирия, съобщи водачът на Сирийските демократични сили Мазлум Абди, представен от Франс прес.

"Има план за разполагане на интернационалните сили в зоната за сигурност. Ние желаеме този план и го поддържаме ", сподели Абди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР