Германия е във фокуса на руските усилия за дезинформация повече

...
Германия е във фокуса на руските усилия за дезинформация повече
Коментари Харесай

Германия е във фокуса на руските дезинформационни кампании, сочи доклад

Германия е във фокуса на съветските старания за дезинформация повече от която и да е друга страна в Европейски Съюз, сочи отчет на Европейската работа за външна активност, съобщи ДПА.

В него се отбелязва, че нито една страна членка, не е атакувана по този начин гневно, както Германия. В отчета се показва, че има систематични акции както на политическо равнище, по този начин и посредством медии, близки до Кремъл. В същото време немски политици са упреквани, че заобикалят разговора с Русия.

От края на 2015 година над 700 случая за дезинформация касаят Германия в европейската база данни " Европейски Съюз срещу Дезинформацията ". Франция е била цел в над 300 случая, Италия в към 170 случая, а Испания в над 40 случая.

В отчета се показват няколко съответни образеца за съветска дезинформация, касаеща Германия. Един от случаите е за съветско семейство в Берлин, чиито три деца са взети под настойчивост от управляващите, тъй като тяхното богатство е било застрашено. Руски медии и политици са употребявали историята, с цел да упрекват немските управляващи в систематично угнетяване на руснаците в Германия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР