Германия е изнесла през април 2021 г. за страните извън

...
Германия е изнесла през април 2021 г. за страните извън
Коментари Харесай

Ръст на германския износ през април за страните извън ЕС с над 35% на годишна база



Германия е изнесла през април 2021 година за страните отвън Европейския съюз артикули на стойност 50,8 милиарда евро, което е с цели 35,6% повече по отношение на април 2020 година (увеличение с 13,3 милиарда евро), демонстрират предварителни данни на Федерална формалната статистика Destatis.

Трябва обаче да се има поради, че през април 2020 година по отношение на същия месец на 2019 година немският експорт за трети страни се срина с 27,1% предвид на коронавирусната рецесия, породена от стартиралата по това време първа вълна на пандемията.

Статистическата работа също по този начин оповестява, че на календарно и сезонно изгладена база немският експорт за трети страни се чака да спадне през април с 1,8% по отношение на предходния месец.

Най-важният търговски сътрудник за немските експортьори през април 2021 година бяха Съединени американски щати, където през април бяха изнесени артикули на стойност 10,1 милиарда $. Това значи, че износът за Съединени американски щати се е нараснал с цели 60,4% спрямо април 2020 година

Германски артикули на стойност 8,4 млд. евро пък бяха изнесени за Китай - покачване с 16,3% в съпоставяне със същия месец на предходната година.

Износът за Обединеното кралство скочи с 58,6% на годишна база до 5,1 милиарда евро, демонстрират още предварителни данни на Destatis.

Търговията на Германия с трети страни обгръща приблизително към 47% от целия експорт на водещата европейска стопанска система.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР