Германецът Филип Наврат спечели първия спринт за сезона на 10

...
Германецът Филип Наврат спечели първия спринт за сезона на 10
Коментари Харесай

Филип Наврат спечели спринта от Световната купа по биатлон, Владимир Илиев е 43-и

Германецът Филип Наврат завоюва първия спринт за сезона на 10 километра за мъже от Световната купа по биатлон в шведския зимен център Йостерсунд, а от българите с най-предно класиране приключи Владимир Илиев - 43-и.

Наврат повали всичките 10 цели и измина трасето за 24.02.0 минути, с цел да запише първа самостоятелна победа в кариерата си.

" Наистина е необикновено да си победител в Световната купа. Наистина се гордея с това съревнование. Постигнах най-хубавото от себе си. Тактически имах положително съревнование, усещам се ужасно ", сподели германецът след финала.

В призовата тройка се подредиха двама представители на Норвегия. Втори е Тарей Бьо с пасив от 18.7 секунди, а трети се класира Вебьорн Сьорум, на 19.8 секунди. Те също приключиха без неточност в стрелбата.

Носителят на Световната купа за предишния сезон и петкратен олимпийски първенец Йоханес Тингнес Бьо от Норвегия имаше неприятен ден. Той пропусна три цели, остана на 1:35.0 минути зад Наврат и финишира на 18-а позиция.

Трима българи участваха в конкуренцията. Владимир Илиев приключи 43-и с една неточност в стрелбата и пасив от 2:13.4 минути. Антон Сипанов също позволи един пропуск във второто си посещаване на рубежа и е на 49-о място с закъснение от 2:33.9 минути. Васил Зашев е 95-и от 97 приключили с пет сбъркани цели и на 5:59.2 минути след спечелилия.

С класирането си измежду първите 60 Илиев и Синапов си осигуриха присъединяване в неделното гонене на 12.5 км.

В генералното класиране за Световната купа водят трима представители на Германия. След триумфа през днешния ден Филип Наврат към този момент е новият водач със 102 точки, следван от Юстус Щрелов със 101, Роман Реес с 90 точки и други.

Световната купа в Йостерсунд приключва в неделя с преследването за дами и за мъже.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР