ГЕРБ вече води с отчетлива разлика в нагласите сред избирателите

...
ГЕРБ вече води с отчетлива разлика в нагласите сред избирателите
Коментари Харесай

„Галъп“: ГЕРБ - първи, 6 партии в НС, Радев на ръба от победа в първия тур


ГЕРБ към този момент води с отчетлива разлика в настройките измежду гласоподавателите преди парламентарния избор на 14 ноември. Тя към този момент наближава 9%. Същевременно  " Продължаваме промяната " има максимален запас, тъй като е пръв избор на хората, които са решили да гласоподават, само че към момента се двоумят за кого.

Това са данните от проучване на „ Галъп интернешънъл болкан “ за, извършено лице в лице, измежду 1081 пълнолетни българи, в интервала 23-31 октомври. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Изследването е извършено сред 23 и 31 октомври, измежду 1081 души по метода „ лице в лице “. Абсолютната оптималната неточност е ±3,0% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на към 55 хиляди души.

Ако парламентарните избори бяха в края на октомври, електоралните настройки щяха да наподобяват по този начин: за ГЕРБ-СДС биха пуснали бюлетина 24,2% от гласуващите, за Българска социалистическа партия – 15,7%, за „ Продължаваме промяната “ – 13,7%, за „ ИТН “ – 11,3%, за Движение за права и свободи – 11,1%, за „ Демократична България “ – 9,8%. Следват „ Възраждане “ с 3,3%, „ Изправи се.БГ! Ние идваме! “ – 3,1% и Вътрешна македонска революционна организация с 2,3%. За други политически обединения биха дали своят вот 5,5%.

ГЕРБ продължава да е лидер, а забавна борба има и за второто място – сред Българска социалистическа партия и „ Продължаваме промяната “. Българска социалистическа партия към този момент води, само че не е ясно по какъв начин обстановката с коронавирус и машинното гласоподаване ще повлияе на по-възрастния електорат.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР