ГЕРБ ще сезира главния прокурор за проекта „Цанков камък“. Това

...
ГЕРБ ще сезира главния прокурор за проекта „Цанков камък“. Това
Коментари Харесай

ГЕРБ сезира главния прокурор за напукания „Цанков камък“

ГЕРБ ще сезира основния прокурор за плана „ Цанков камък “. Това съобщи на ексклузивен брифинг във Варна националният представител от ръководещите Александър Ненков по отношение на нуждата от ремонт на хидросъоръжението.

Чашата на язовира, струващ близо 1 милиард лв., се е напукала, вследствие на което водите на река Гашня попиват в карстовите скали под него.

Борисов: Като чуя 'Цанков камък” и ме заболява сърцето

"Цанков камък " - монумент на нелепостта

Бойко Борисов: "Цанков камък " ще се изплати след 1000 години

Няма заплаха от наводняване, защото хидросъоръжението е източено поради планов оглед и ремонт.

„ В рамките на идната седмица ще внесем сигнал до основния прокурор. Всички виновни институции и органи ще се заемат с този случай, с цел да се види от началото на концепцията, през реализация кой какви контракти е подписвал, по какъв начин се е оскъпил планът, с цел да може жителите да знаят кой се отнася съществено към обществения запас и кой ощетява обществото “, добави Ненко.

Той добави, че постоянно, когато се приказва за приключване на държавни средства, става въпрос за планове на Тройната коалиция и даде за образец АЕЦ „ Белене “, за който страната е платила близо 3 милиарда лв., „ сходен е и въпросът с „ Цанков камък “, счита Ненков.

Според него язовирът и водноелектрическата централа на него са нерентабилни.

Първоначално цената на оборудването, построено от „ Минстрой Холдинг”, трябваше да бъде 440 млн. лева или над двойно по-малко.

По-късно стана ясно, че водачът на Движение за права и свободи Ахмед Доган, който е приключил философия, е имал контракти като съветник по няколко плана на компанията, като за тях е взел възнаграждения от 2 милиона лв.. От „ Минстрой Холдинг” обаче отхвърлиха Доган да е съветвал плана „ Цанков камък”.

А Върховният административен съд оправда водача на Движение за права и свободи по делото за спор на ползи, защото договорите за консултантски услуги са подписани преди влизането в действие на Закона за спор на ползи и финансирането от частни търговски сдружения не е в пълномощията на Народното събрание и парламентарната комисия за битка с корупцията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР