ГЕРБ-СДС, заедно с ПП-ДБ, изработват законодателна програма за първата сесия

...
ГЕРБ-СДС, заедно с ПП-ДБ, изработват законодателна програма за първата сесия
Коментари Харесай

Ето как мислят общото законотворчество ГЕРБ и ПП-ДБ

ГЕРБ-СДС, дружно с ПП-ДБ, създават законодателна стратегия за първата сесия на Народното събрание. Тя ще бъде обвързана с избора на ръководител на Народното събрание. Това разгласи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. „ Започнахме диалог и за конституционна промяна ”, посочи тя след диалози сред двете обединения. 

„ Това е първа стъпка за нормалност в разговора, за търсене на единодушие. Голяма стъпка е, че имаме общи цели. Да се надяваме, че това е стъпка към образуване на болшинство, което да излъчи държавно управление ”, добави Атанасова.

Любопитната детайлност е, че взаимният брифинг се води от нея, претендентът за началник на Народно събрание Росен Желязков и водачът на " Да, България " Христо Иванов, само че отсъстват и ген. Атанас Атанасов, и съпредседателите на Политическа партия. Там компания му прави флагманът на работната група за нормативната рамка акад. Николай Денков, който бе проектопремиер на Политическа партия в последната ротативка за кабинет в края на 2022 година

Сред диалозите за взаимното законотворчество, с изключение на Законът за КПКОНПИ, текстовете, касаещи ПВУ, Еврозоната и Шенген, и промяна на Конституцията. 

" Ще се търси конституционно болшинство ", отсече Атанасова. Цялата законодателна стратегия ще бъде препоръчана за сесията идната сряда, когато упованията на ГЕРБ са и да бъде определен шефът на институцията. От там, съгласно Атанасова, би трябвало да стартират и договарянията за кабинет. 

На въпрос дали щатското посолство било заповядало на ГЕРБ да прави коалиция с ПП-ДБ, Атанасова отхвърли и подсети, че става въпрос за слагането на начало на разговор - нещо, което било немислимо преди няколко месеца. " Това е стъпка към това да върнем нормалността. Никой не приказва нито за посолства, нито за брак ", отсече тя. 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР