ГЕРБ-СДС ще получат подкрепа от ДПС и от Има такъв

...
ГЕРБ-СДС ще получат подкрепа от ДПС и от Има такъв
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС ще получат подкрепа от ДПС и ИТН за първия мандат

ГЕРБ-СДС ще получат поддръжка от Движение за права и свободи и от „ ИТН “за първия мандат. Трите обединения са се обединили към съставянето на експертно държавно управление с общи цели, измежду които обществено виновен и рационален бюджет и правосъдна промяна.

От „ Продължаваме промяната–Демократична България “, „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия остават на досегашните си позиции – няма дадат поддръжка за първия мандат.

В понеделник претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел би трябвало да върне първия изследователски мандат на президента Румен Радев. Тогава ще станат ясни и имената на кандидат-министрите, като диалозите за ресори с Движение за права и свободи и Има Такъв Народ предстоят.

Мария Габриел посочи, че структурата на Министерски съвет ще се резервира. За момента е ясно, че с Движение за права и свободи и Има Такъв Народ са контрактувани общи цели, главният са хоратаи упованията им.

АБойко Борисов предизвести, че в случай че идната седмица няма кабинет, няма да има и бюджет. Той посочи, че приходите в хазната за първото тримесечие до момента ще са по-малко с милиард и половина. По думите му сред 10 и 14 юни страната няма да може да заплаща пенсии и заплати.

Според него конституционно държавно управление също е вид. Той посочи, че смяната в Конституцията изисква най-малко 160 гласа и през идващите няколко дни може да се създадат совалки по тази тематика.

От „ Продължаваме промяната–Демократична България “ не чакат техни депутати да поддържат мандата на ГЕРБ-СДС. Пред публицисти Христов Иванов разяснява разновидността за конституционно държавно управление:

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че напъните за търсене на излаз от политическата рецесия не престават.

Тошко Йорданов удостовери позицията на „ ИТН “, че ще поддържат експертен кабинет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР