ГЕРБ-СДС получават подкрепата на 25,9% от твърдо решилите да гласуват.

...
ГЕРБ-СДС получават подкрепата на 25,9% от твърдо решилите да гласуват.
Коментари Харесай

Дни преди изборите: Близо 26% за ГЕРБ-СДС

ГЕРБ-СДС получават поддръжката на 25,9% от твърдо решилите да гласоподават. „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ получава гласовете на 25,4%, демонстрират данните на национално представително изследване на „ Алфа Рисърч “.

Тази разлика е доста под статистическата неточност и на процедура удостоверява паритета сред двете водещи политически сили, разясняват от „ Алфа Рисърч “.

Пет партии и обединения биха влезнали в Народното събрание, сочат данни от изследването.

Изследването е извършено в интервала 25-29 март 2023г. измежду 1013 пълнолетни жители от цялата страна.

Проучването е финансирано със лични средства на „ Алфа Рисърч “. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по главните социално-демографски признаци. Информацията е събрана посредством директно стандартизирано изявление с таблети по домовете на интервюираните лица.

39% % от участвалите в допитването декларират, че ще гласоподават на петите за две години парламентарни избори. Други 13% не престават да се двоумят, като е допустимо да вземат решение в самия избирателен ден.

Кампанията е трансформирала мнението за кого да гласоподават на 11 % от решените да отидат до урните. Други 15%, към момента не са взели решение кого да поддържат.

За Движение за права и свободи са декларирали, че ще гласоподават 13,8%, за „ Възраждане “ – 13,6%, а за „ Българска социалистическа партия за България “ – 8,2 %.

„ Български напредък “ остава под четирипроцентовата преграда с 3,9% поддръжка. За „ Левицата! “ са декларирали, че ще гласоподават 3,1%, а за „ ИТН “ – 2,3%.
ТЕМА преди 1 час 714 преди 3 часа 376 преди 17 часа 864
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР