ГЕРБ-СДС поиска от ПП-ДБ да им представи състав на кабинет

...
ГЕРБ-СДС поиска от ПП-ДБ да им представи състав на кабинет
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Партиите се блокират взаимно, цената ще бъде платена от обществото

ГЕРБ-СДС изиска от ПП-ДБ да им показа състав на кабинет до 1 май.Искането на ГЕРБ-СДС е безсмислено. Няма по какъв начин преди да е връченпървият изследователски мандат и да забележим дали ще бъде изпълнен, първата мощ да слага условия на втората. Не виждаме наличие в диалозите им. Това сподели ръководителят на Републиканци за България Цветан Цветанов предBulgaria ON AIR.

По думите му 6 месеца ще бъдат изцяло задоволителни двете обединения да изпълнят законодателния пакет по отношение на Плана за възобновяване и резистентност и да одобряват бюджет.

„ При такава политическа борба и недоумение от политиците за отговорността, която носят, обществото ще заплати цената. Никой не приказва всъщност - какво ще се случи с Плана за възобновяване и резистентност, тъй като от 4 милиарда за предходната година получихме 2,5 милиарда Обявяват ги като заслуга на служебния кабинет, само че това не е по този начин “, съобщи Цветанов.

Според него, в случай че президентът форсира връчването на мандатите, само че не даде опция за толеранс, то това автоматизирано значи, че отиваме на избори.

„ Ако имаме предварителни парламентарни избори преди локалните, това значи, че и дребният престиж на локалната власт ще бъде прахосан и изгубен. В случай, че от една акция се влезе незабавно в локалните избори, ще станекатастрофа “, счита Цветанов.

Той предвижда, че даже и след потенциалниследващи избори няма да бъде открит излаз отполитическата рецесия, от което ще изгубят всички политически партии.

Цветанов е на мнение, че все още обединенията в Народно събрание взаимно са се блокирали и би трябвало да създадат компромис.

„ По-разумно е политическите водачи да останат в Народното събрание, тъй като групите им не са задоволителни да поддържат държавно управление и да могат да образуват стабилно болшинство “, акцентира Цветанов.

Лидерът на Републиканци за България беше безапелационен, че „ локалните избори ще са гръбнакът на стабилността “. Той подчертава върху това, че би трябвало да има нови парламентарни избори, само че след локалния избор, защото ЦИК няма да се оправи с организацията.

Цветанов изрази мнение, че правосъдната промяна „ по метода, по който я възприема всяка една от партиите, няма да се случи ”.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР