ГЕРБ отправиха ясно послание към държавния глава.Парламентарната група на ГЕРБ

...
ГЕРБ отправиха ясно послание към държавния глава.Парламентарната група на ГЕРБ
Коментари Харесай

Добрев, ГЕРБ: Президентът да свика КСНС заради случващото се в енергетиката

ГЕРБ насочиха ясно обръщение към президента.

Парламентарната група на ГЕРБ изиска президентът Румен Радев да свика Консултативен съвет за национална сигурност поради обстановката в енергетиката. Депутатът Делян Добрев цитира данни, съгласно които 76% от въглищните централи могат да бъдат затворени поради заложени цели в проекта за възобновяване.

По думите му това се равнява на съвсем четири реактора електрическа енергия. По-рано тази седмица от " Продължаваме промяната " отхвърлиха информацията, че в проекта има заложено затваряне на централи. Добрев подсети, че тази година България има рекорден експорт на електрическа енергия.

" Износът е съвсем толкоз, колкото би трябвало да понижим производството на електрическа енергия до 2024 година С други думи - да забравим за износа на ток, един от дребното артикули с висока добавена стойност, който имаме ", уточни още Добрев. Според него прилежащи страни изпитват продължителен дефицит на електрическа енергия от години. 

По думите му над 3 милиарда лв. от износа на България ще изчезне по-късно, а стопанската система ще се свие с съвсем 4%, сигнализира още Добрев и уточни, че това се равнява на международната финансова рецесия от 2009 година и COVID-кризата.  И се обърна към президента Радев, че енергийната сигурност е част от националната сигурност и точно поради това би трябвало да се свика КСНС, пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР