ГЕРБ отново се разбесня в Хасково – евросредства, предвидени за

...
ГЕРБ отново се разбесня в Хасково – евросредства, предвидени за
Коментари Харесай

ГЕРБ беснее в Хасково: Делян Добрев и кумът му лапнаха пари от Европа, чакат милиардите за възстановяване

ГЕРБ още веднъж се разбесня в Хасково – евросредства, планувани за града, още веднъж са дадени на „ дрийм тийма “ на Делян Добрев  и неговия кум Евгени Консулов. Вече е ясно, че Консулов е новият шеф на Областния информативен център.

Тук разковничето е, че Проект „ Областен информативен център – Хасково “ се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия “Добро ръководство ”, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд.

Бюджетът на плана е 250 000 лева, от които 85% от Европейския обществен фонд и 15% Национално съфинансиране.

Естествено там, където има евросредства, незабавно се намесва фамилният „ дрийм тийма “ на джобния политик Делян Добрев.

ИСТОРИЯТА

Евгени Консулов е кум на депутата от ГЕРБ. На 29 септември 2016-а Консулов и брачната половинка му Кремена  пазаруват “на ров ” два жилището на ул. „ Иван Сусанин “ в софийския кв. „ Манастирски ливади ”, където се строи нова жилищна постройка. Цените за тях са извънредно преференциални – 41 115 лева за апартамент от 73 кв. м. или по 288 евро на кв.м. и малко по-скъпо за апартамент от 56 кв.м., добит за 315 евро на кв.м.
 Евгени Консулов
Реклама

Към момента на покупката Евгени Консулов е зам.-кмет по европейските и националните планове и стратегии на община Хасково. В този смисъл новото му предопределение за шеф на Областния информативен център е очевиден спад в кариерното развиване.

Консулов е наследник на доктор Лилия Консулова, общинска съветничка от ГЕРБ, санкционирана от КПКОНПИ с 10 000 лв. за спор на ползи. За чиновника от ГЕРБ е известно, че е доста непосредствен с депутата и някогашен енергиен министър Делян Добрев и е негов кум.

От 2006 до 2008 година двамата са в УС на Сдружение „ Агенция за подкрепяне развиването на дребния и междинния бизнес “ записано в Хасковския областен съд. Добрев самичък дефинира групата като „ дрийм тийм “.

Този семейно-приятелски тим взе участие в състава на всяка една комисия по Закон за публичните поръчки, а неговият кум, приятел и съученик зам.-кмета Евгени Консулов е началник за всички големи процедури, които община Хасково е правила през последните години.

Капитанът на „ мечтания отбор “ Евгени Консулов е началник и на комисиите по Закон за публичните поръчки за всички панелки, които се санират в Хасково – близо 70 на брой, с обща стойност над 65 млн. лв..

Същият този „ дрийм тийм “ на Делян Добрев си е разпределил под формата на спомагателни възнаграждения 1,25 млн. лв.. Парите бяха гласувани в бюджета на общината за 2017 година и са за заплати по управлението на проектите, които прави Община Хасково. За Евгени Консулов е най-тлъстата парса, по този начин като той бе шеф проект по Оперативна стратегия „ Региони в прогрес “.

Това обяснява обстоятелството за какво точно Консулов е назначен за шеф на Областния информативен център. 2023 година е значима за всички регионални осведомителни центрове в страна от гледна точна на това, че точно от тях ще стартира осъществяването на по-голяма част от европрограмите.

И по този начин чрез кмета от ГЕРБ Станислав Дечев и депутата Делян Добрев хунтата в Хасково стремително се окопават във всичко, обвързвано с европроекти. Защо? … Отговорът е новата примамка – и тя се назовава – „ Национален проект за възобновяване и резистентност “, за чиято реализация България може да разчита на над 6 милиарда евро грантове и 4,5 милиарда евро заеми.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР