ГЕРБ обвини правителството в непрозрачност във връзка с въвеждането на

...
ГЕРБ обвини правителството в непрозрачност във връзка с въвеждането на
Коментари Харесай

Александър Иванов, ГЕРБ: Правителството иска да „скрие нещо“ за въвеждането на еврото в България

ГЕРБ упрекна държавното управление в неяснота по отношение на въвеждането на еврото в България и влизането на страната ни в Еврозоната. Това разяснява депутатът от ПГ на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Александър Иванов пред публицисти в Народното събрание във връзка Националния проект за въвеждане на еврото и другите отзиви в ръководещата коалиция по тази тематика.

В началото на днешното държавно съвещание министър председателят разгласи, че следва Министерският съвет да одобри Националния проект за въвеждането на еврото и влизането на страната в Еврозоната от 2024 година.

Александър Иванов съобщи, че е изумен от това, че за следващ път държавното управление в лицето на „ Продължаваме Промяната “ демонстрира неяснота към своите съдружни сътрудници, към българските жители и към медиите.

„ Щом не е оповестено авансово на медиите, нещо желаят да скрият очевидно. Компрометираните институции потвърждават за следващ път, че не могат да се оправят с ръководството на страната. Виждаме инфлационните процеси, хиперинфлацията, бюджетния недостиг, който неведнъж надвишава допустимите за влизането в Еврозоната, по всяко време то. Не виждаме проблем, в случай че има проект за приемане на еврото, той да бъде прегледан от всички заинтригувани страни “, разяснява още Иванов.

Според него проект би трябвало да има.

„ Докато България беше оставена със постоянни финанси и финансова бюджетна политика, през последната една година с този безпорядък при ръководството, с изключение на на страната и на бюджетното салдо на страната, ние нарушаваме всички критерии за приемане на България в Еврозоната. Ние сме в хиперинфлация, в несъразмерен бюджетен недостиг и не изпълняваме даже изискванията, които преди една година бяха постоянни и нашите европейски сътрудници разясниха, че няма проблем. За страдание виждаме, че всичко това към този момент не е реалност “, безапелационен бе депутатът от ГЕРБ-СДС.

„ Тази неустойчивост не води до нищо положително, очевидно няма и връзка сред ръководещите, което е още по-притеснително за България като цяло “, уточни Александър Иванов.

Той разяснява и за какво счита, че има хиперинфлация.

„ Има над 12 %, дребната потребителска кошница е над 30 %, икономистите приказват и за стагфлация. Българските жители и бизнес виждат всеки ден какво е положението.

Иванов разкритикува и компенсацията от 0.25 лева за бензин за българските жители,.

„ За мен тези ограничения, които ще вземе държавното управление не са антиинфлационни, в противен случай проинфлационни са “, уточни депутатът от ГЕРБ-СДС.

Той означи, че цената на горивото е пораснала единствено за една седмица с 0.10 лева

„ Дори за една седмица, до момента в който обезщетенията са оповестени и не са влезнали в действие, цената на бензина към този момент е пораснала с над 10 стотинки “, уточни Александър Иванов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР