ГЕРБ няма да подкрепи усилията за съставяне на кабинет в

...
ГЕРБ няма да подкрепи усилията за съставяне на кабинет в
Коментари Харесай

ГЕРБ поема курс към избори, няма да подкрепя кабинет с трети мандат

ГЕРБ няма да поддържа напъните за сформиране на кабинет в границите на настоящото 47-о Народно заседание при връчването на третия изследователски мандат от страна на президента Радев.

Това, предстоящо, съобщи от Бургас ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов. Макар и сходна да бе позицията на партията му от доста време , в петък заместник-председателят на партията Даниел Митов анонсира значими решения, свързани с третия мандат, които Борисов щял да анонсира пред партийния актив в морския град.

" За третия мандат няма с кой да преговаряме, имаме решение на конгреса с Българска социалистическа партия да не управляваме. Христо Иванов сподели, че ще си търси други другари - същите, които от Политическа партия споделиха, че са мафия - Има Такъв Народ. А в този момент Христо Иванов щял да сяда с мафията на една маса. А с ГЕРБ им било рано. Партията с 5% споделя на партията с 25% да чака, нали са умни и красиви. А Петков му го заби за меките ръчички... Ние сме широкоскроени като партия, има и с по-меки ръчички, има и с по-твърди ", в типичния си жанр изясни политическите си проекти Борисов.
 Румен Радев няма да бърза: Има още работа
Румен Радев няма да бърза: Има още работа

Причината – трябвало да бъдат признати закони, свързани с Плана за възобновяване и резистентност

И начерта партийния курс - нови избори. " Трябва да успокоим народа след избори и да минем през тежките времена. Ще съумея да убедя партията, че това е вярната политика. "

Отново изрази и подготвеност за диалогичност. " Обръщаме се към всички български гласоподаватели - девизът, който стои над българския парламент , за жалост минимум спазван, е " Съединението прави силата ". Така че дано малко се смирят - единственият, които има право да каже какво да се прави е българския гласоподавател ", протегна ръка Борисов. Макар и да изрази опасения, чемашините за гласоподаване били проблематични, като кодът за тях бил " при Асен Василев и двама негови другари ".

И по тази причина експремиерът даде повеля - ГЕРБ трябвало да победят на изборите с най-малко 8 %, с цел да нямали машините отражение върху резултатите.

" Продължаваме промяната " връща мандата несбъднат

Политическа партия са събрали 117 депутата, разчитат на останалите 4 на идващите избори

Борисов размаха и отчет от АДФИ, съгласно който нямало нарушавания при строителството на лотове 7, 8 и 9 на Автомагистрала " Хемус " и настоя - това трябвало да бъде водеща вест в медиите, тъй като в тях от година шествала " рашковщината ".

" В последните дни излезе АДФИ, която е подчинена на вицепремиера Асен Василев и тя не откри никакви нередности при договорите за строителство на " Хемус " в лотовете 7, 8 и 9. Една година рашковщината шестваше и лъжата против нас бе съществена вест. Довечера това би трябвало да ви е главната вест " посъветва той представителите на медиите.
 Служебен кабинет може да ни остави без газ, считат от Политическа партия
Служебен кабинет може да ни остави без газ, считат от Политическа партия

В момента в България се доставя природен газ без дълготрайни контракти

По традиция водачът на ГЕРБ изрази подготвеност да " даде " депутати на държавното управление в оставка. Условието - ръководещите да внесат в Народното събрание закон за 100-процентова диверсификация на газовите доставки.

" Последен анонс към Петков - внеси проектозакон за 100% диверсифициран газ и ще получиш 60 депутата (народните представители на ГЕРБ-СДС са 59). Така служебното държавно управление няма да може да върне съветския газ. Приемаме го и тогава ще се разпусне Народното събрание, с цел да няма връщане към " Газпром ". И ще падне тази опорка ", подготвеност за разговор изрази Бойко Борисов.
 Откриха газовата връзка с Гърция, азерският газ се чака през август
Откриха газовата връзка с Гърция, азерският газ се чака през август

Цената на азерския газ е същата, като записаната в контракта с Газпорм
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР