ГЕРБ не се тревожи от готвения от БСП вот на

...
ГЕРБ не се тревожи от готвения от БСП вот на
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова: Правителството е стабилно, Европа няма критики за участието на националисти във властта

ГЕРБ не се тревожи от готвения от Българска социалистическа партия избор на съмнение към кабинета с тематика " корупция ". Управлението на страната е устойчиво, а Европа няма проблеми с присъединяване на патриотите във властта. Това сподели началникът на кабинета на Бойко Борисов Румяна Бъчварова пред бТВ във вторник.

Тя се изненада, че социалистите обещавали при диспути по избор на съмнение на тематика корупция да извадят уличаващи документи, в случай, че в случай че има такива, те би трябвало да се дадат на прокуратурата. " Като си сигурен в причините си, би трябвало да разчиташ на институциите ", счита Бъчварова.

По думите на някогашният вътрешен министър настояването на подобен избор при започване на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз се прави с агитационен резултат и е опит да се навреди на ГЕРБ, и да се дискредитира държавното управление.

" Такива политически дейности демонстрират, какъв брой обратно е Българска социалистическа партия от актуалните действителности. В Европа политическият спор е нещо напълно друго ", посочи Бъчварова.

По думите й с подадената оставка в понеделник към този момент някогашният здравен министър не признавал виновност. Заместникът му обаче ще бъде съветван с съдружния сътрудник на ГЕРБ – Обединените патриоти.

Честата промяна на министри на опазването на здравето Румяна Бъчварова изясни с това, че опазването на здравето е региона, в която най-динамично се случват измененията, и това е сфера, в която измененията са най-болезнени.

На въпрос дали е проблем това, че в Европа има рецензии, че във властта е партия, която се счита за националистическа, Бъчварова посочи, че на нито една от доста срещи в Брюксел, на които е била, този въпрос не е бил поставян. Според нея към кабинета има доверие и почит, тъй като главната политическа мощ в него е ГЕРБ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР