ГЕРБ не се притесняват от новия вот на недоверие на

...
ГЕРБ не се притесняват от новия вот на недоверие на
Коментари Харесай

Делян Добрев: По-добре реформи и вот на недоверие, отколкото да няма реформи

ГЕРБ не се тормозят от новия избор на съмнение на държавното управление, който ще желаят от Българска социалистическа партия. Това разгласи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в изявление за БНР.

Вчера на пленума на Българска социалистическа партия стана ясно, че левицата ще желае за трети път избор на съмнение от началото на мандата на кабинета Борисов 3. Този път тематиката е опазване на здравето и по-точно готвената здравноосигурителна промяна.

„ Мисля, че за първи път има хрумвания, които се разискват за здравна промяна. Тези хрумвания са значително създадени, съгласувани и евентуално това дава съображение на опозицията за този избор на съмнение, само че по-добре да има промени и избор на съмнение, в сравнение с да няма промени ", разгласи Добрев.

Председателят на енергийната комисия в Народно събрание разяснява и законодателните промени, съгласно които Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) ще бъде последната, която ще се произнася по покупко-продажбите в енергетиката.

„ КЕВР и първа да се произнася, в случай че не е съгласна със договорката, тази договорка няма по какъв начин да стане, т.е. дали ще бъде първа или последна няма особена разлика. Промяната в текста се постановяваше, защото гласуваният през лятото член, който дава такива пълномощия на регулатора, не определяше по кое време би трябвало да се произнесе, а ние към този момент имаме изговаряне от другите регулаторни органи. Единствено уточнихме в текста моментът, в който КЕВР би трябвало да се произнесе ", сподели националният представител от ГЕРБ.

Добрев изясни, че се чака „ Обединени патриоти " или Българска социалистическа партия да разработят и внесат критериите, по които КЕВР би трябвало да се води, с цел да утвърди или не утвърди дадена договорка.

„ Ние не работим в тази посока, тъй като това не беше наша самодейност още в самото начало, само че в противоположен случай този текст без критерии дава опция на регулатора самичък да ги дефинира, което не съм сигурен дали е най-хубавият вид ", сподели още той.

Депутатът разгласи и че България към този момент води договаряния с „ Газпром " за цените на газа, който се доставя за страната ни след постигнатия компромис сред компанията и Европейския съюз.

„ Тази седмица шефът на „ Булгаргаз " бе на такива договаряния в Русия, т.е. договарянията са почнали на техническо ниво. Нямам информация за резултати, само че не мисля, че ще има някакви съответни резултати на техническите диалози, тъй като при тях би трябвало да се включи министърът на енергетиката и той да води диалога за смяна в контракта ", изясни шефът на енергийната комисия в Народното събрание.

Бившият енергиен министър изрази мнение, че от вероятно обединяване на АЕЦ „ Козлодуй " и „ Мини Марица-изток " ще има основни изгоди и обилни понижения на разноските:

„ Хипотетично от едно такова обединяване може да има основни изгоди, тъй като ще се понижат разноските, бордовете, само че видяно от експертна позиция едно такова обединяване може да даде опция на АЕЦ „ Козлодуй " и „ Мини Марица-изток " да оферират доста по-гъвкави артикули. Ако тези две централи търгуват своята електрическа енергия дружно, те ще могат да реализират доста по-добри резултати, а и могат да се реализиран обилни понижения на разноските ".

Делян Добрев отхвърли изказванията на Българска социалистическа партия, че от петък сме очевидци на радикално нова политическа обстановка в Народното събрание, откакто Движение за права и свободи обезпечи кворум за провеждането на съвещанието в подмяна на отпадането на предложенията за промени в Закона за устройство на територията.

„ Ако погледнете броя на записалите се сутринта народни представители, ГЕРБ и Обединените патриоти с сътрудниците от „ Воля " имахме задоволително гласове и не ни беше нужна регистрацията на Движение за права и свободи, с цел да стартира работният ден. Просто Движение за права и свободи видяха, че ще има работен ден и взеха решение да се записват за разлика от Българска социалистическа партия. Тези опити да се каже, че работата на Народното събрание зависи от регистрацията на Движение за права и свободи просто са несериозни ", разяснява националният представител.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР