ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане и днес - ден след

...
ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане и днес - ден след
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане пак дружно саботираха Народното събрание

ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане " и през днешния ден - ден откакто дружно смъкнаха с избор на съмнение държавното управление на Кирил Петков - дружно провалиха постоянното съвещание на Народното събрание.

След два следващи опита да се събере нужният кворум за работа, председателстващият законодателната институция Мирослав Иванов разгласи, че " очевидно е значимо да се гласоподава избор на съмнение, само че не и Народното събрание да работи ". И удари звънеца за завършек на несъстоялия се пленарния ден, тъй като в залата имаше 112 души при нужни най-малко 121.

Народни представители от четирите опозиционни партии на територията на Народното събрание имаше, само че в коридорите и в кафенето.

бойкотираха Народното събрание и във вчерашния ден - явиха се единствено, с цел да смъкват кабинета, като даже Движение за права и свободи бе в цялостен депутатски състав -, гласоподава, а преди този момент се разноски под флагове на " Възраждане " и измежду докараните с рейсове " инцидентен транспорт " от цялата страна симпатизанти на партията си, дружно с ръководителя й Мустафа Карадайъ.

В сряда обяснението на представители на опозицията за отхвърли да се записват бе да покажат на ръководещите от Политическа партия, Демократична България и левицата, че към този момент нямат парламентарно болшинство, а обезпечаването на кворум е работа на властта, не на опозицията. Каква е повода за днешната проява следва да разберем, откакто към този момент е ясно, че болшинство няма, а кабинетът е в оставка.

Проектът за дневен ред от сряда щеше да важи и през днешния ден, в случай че имаше съвещание. Част от него за промени в Закона за ръководство на средствата от Европейския съюз. По думите на Кирип Петков отводът на депутатите от четирите партии Народното събрание да работи на процедура слага под риск приемането на 2.6 милиарда лева, които са първите пари по Плана за възобновяване и развиване, които ще влязат в стопанската система на България.

Заради неналичието на кворум и през вчерашния ден, и през днешния ден няма да се дебатират и измененията в Закона за висшето обучение, които засягат взаимното образование сред другите университети, и разпоредбите за номиниране на нов ръководител на КПКОНПИ - какъвто би трябвало да бъде определен, откакто Сотир Цацаров самичък подаде оставка през март. В дневния ред беше и избор на нов ръководител на Народното събрание, само че още в сряда стана ясно, че никоя от парламентарните групи към момента няма предложение за правоприемник на Никола Минчев, който бе свален от поста предходната седмица - първият общ триумф против ръководството от страна на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане ".

На този декор министър председателят Кирил Петков през днешния ден и на следващия ден е в Брюксел за среща на ръководителите на страните от Европейски Съюз, на която ще се разисква и бъдещото разширение на съюза. Основната тематика ще е започването на договаряния със Северна Македония и Албания, които не са почнали досега поради наложеното от България несъгласие през 2019 година по времето на Бойко Борисов. Народното събрание обаче още не е разискало " френското предложение " за споразумяване на въпросите сред София и Скопие. Нямаше и по какъв начин да бъде разисквано, откакто комисията по външна политика, която трябваше да изслуша външния министър в оставка Теодора Генчовска, се провали - от представителите на същите 4 опозиционни партии, макар че малко по-рано водачът на ГЕРБ ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР