ГЕРБ дава първия си брифинг след предсрочните избори в неделя.

...
ГЕРБ дава първия си брифинг след предсрочните избори в неделя.
Коментари Харесай

Борисов: Тези, които са счупили държавата, трябва да участват в решаването на проблема

ГЕРБ дава първия си брифинг след предварителните избори в неделя. Според данните на ЦИК, партията печели вота с над 2% пред главните си съперници от " Продължаваме промяната ".

" Правяго от почитание към вас с ясното схващане, макар че още няма публични резултати. Вечерта се появиха още 11 секции, откакто ЦИК сподели, че има 100% преброени протоколи ". С тези първи думи след изборите се обърна Бойко Борисов към публицистите. 

" Изборите минаха, благодаря на всички жители, които ни поддържаха.  Победихме и по настрана и дружно нашите съперници ", добави водачът на ГЕРБ. 

" Каквато и да е цената за партиите би трябвало да се излъчи държавно управление ", безапелационен е той. 

Борисов акцентира, че българските гласоподаватели са споделили, че без ГЕРБ не може, само че и без ПП-ДБ не може.

" Обръщам се първо към водачите на партиите. По време на акция, се чертаят разграничителни линии, тъй като другояче ще има единствено една партия, всички ще са идентични. Но след изборите, във всички демократични страни, в случай че не стига на една партия да събере 121, се вършат обединения ", добави той. 

Лидерът на ГЕРБ отговори кои са естествените сътрудници партията.

" Партиите, които поддържат Украйна, поддържат влизането ни в Шенген и процеса, който ние оставихме малко незавършен, тъй като ни изтече мандата, и България влезе в чакалнята на еврозоната, в този момент можем умерено да го създадем. Затова ние ще поканим, и това е решение на ИК на партията и съдружния ни сътрудник Съюз на демократичните сили, безусловно всички партии, които гласоподавателите са изпратили в Народното събрание. Най-стабилно ръководство би имало с коалиция сред огромните партии ", сподели Борисов и добави, че ще ГЕРБ-СДС ще покани на диалози всички. 

Лидерът на ГЕРБ разгласи, че ще бъде народен представител в идващото Народно заседание и ще води договарянията. 

По думите му диалози за политики с останалите обединения ще се водят единствено след диалози за постоянен кабинет. 

При 100% обработени протоколи, процентите поддръжката за ГЕРБ-СДС е 26,49%. ПП-ДБ получават 24,57 на 100 от вота на гласоподавателите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР