Геополитическото напрежение икономическото забавяне навредиха на бизнес доверието на САЩ

...
Геополитическото напрежение икономическото забавяне навредиха на бизнес доверието на САЩ
Коментари Харесай

Доверието на американския бизнес в Китай е на най-ниските нива от 1999 г.

Геополитическото напрежение икономическото закъснение навредиха на бизнес доверието на Съединени американски щати в Китай, се споделя в изследване, представено от Business Insider,

Едва 52% от американските компании са оптимистично настроени за петгодишната си бизнес вероятност в Китай. Това оповестиха от Американската комерсиална камара в Шанхай в годишното си изследване. Това е най-ниското равнище от началото на изследванията, датиращи 1999 година

40% от интервюираните 325-те респонденти пренасочват или възнамеряват да пренасочат вложения, в началото планувани за Китай.

Настроенията против Китай не са доста положителни. Те идват на фона на проблемите пред втората по величина стопанска система в света - тя е изправена пред голям брой проблеми, в това число по-слаб от предстоящото напредък, падаща валута и срив на пазара на парцели, изключително през последните две години. Жилищният пазар се луташе от рецесия в рецесия.

Американските компании имат проблеми с новите антишпионски закони в Китай, както и с по-голяма конкуренция от страна на следени от страната компании.

" Все по-често слушам от бизнеса, че в Китай не може да се влага, тъй като е станал прекомерно рисков ", разяснява министъра на търговията Джина Раймондо, която изрази опасенията си по време на публично посещаване в Китай предишния месец.

Други вложители също заобикалят Китай. Чуждестранни търговци са изтеглили 188 милиарда $ от финансовите и дълговите пазари сред декември 2021 година и юни 2023 година, по данни на Bloomberg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР